Hvad skal du vælge af forskellige gardiner

på gardinbus
Spread the love

Når man vælger de rigtige gardiner til soveværelser, er der flere faktorer at tage i betragtning: hvad rummet bruges til, hvor ofte og af hvem samt det æstetiske du håber at opnå. Lad os gå over, hvad du skal tænke på lidt mere detaljeret.

Af de mange ting, der er almindelige i soveværelserne, er soveværelsets vigtigste formål, og for det skal du overveje at blokere lys og reducere støj.

Ikke sikker på, hvilke gardiner der passer til dit hjem? Få din gratis guide her og find ud af.

Lys

Opt for blokering for at reducere naturligt lys og UV-stråler. Denne foring tilbyder også termiske og lydisolerende egenskaber, som er gode til soveværelser. For så vidt angår gardinstoffer går et medium til tungt stof bedst for at blokere lys, men de må ikke være det udseende, du går på, så tag det ikke som et “must-have”. Også ved at hænge gardinet højt, bredt og nede på gulvet forbedres også lysblokering.

Se de forskellige former for gardiner vi har

Hvad med at lade lys ind? Du vil ikke have soveværelset at være snusket i løbet af dagen, hvor gardinerne er åbne. Med dette i tankerne, hvis dit soveværelse får meget naturligt lys, kan du overveje et lyset gardin for at undgå at falme.

Desværre er det ikke muligt at undgå dyre, specielt konstruerede gardiner, men det kan reduceres. Det hele kommer ned for at absorbere lydvibrationerne, så jo tykkere og tunger stof, jo bedre bliver resultatet. Som ovenfor kan du ikke have et vægtigt stof, så tænk i stedet på at tilføje lag – få gardinerne foret og måske tilføje en blind nedenunder. For flere ideer, tjek vores blog på lydisolerede værelser.

Privatliv

Hvis dit værelse er udsat og kan ses af naboer eller fra gaden, skal du overveje hængende shears / voiles bag dine gardiner for at opretholde privatlivets fred, når dine gardiner er åbne.

Hvis værelse er det

Det betyder noget, for hvis det var et gæsteværelse, så var minimalt lys og støj at komme ind ville være en bonus, er det ikke vigtigt, da det kun bruges til lejlighedsvis; gardinerne kan endda forblive åbne for det meste af tiden.

Hvad er et godt gardin

For soveværelset, dit eget værelse, kan der være et vist udseende, du går efter, der vil tvinge dig til at gå på kompromis med de to faktorer ovenfor.

Og hvis det er et barns soveværelse, så blokerer lys og reducerer støj bliver vigtigere, da det kan være forskellen mellem sengetid er simpel eller en kamp. For mere om at vælge gardiner og persienner til børns soveværelser, se vores seneste artikel.

For en lys, ‘solrig’ vibe, gå til et luftigt, let stof som bomuld eller linned. For at være mere formelle, tyngre stoffer som fløjl eller noget elegant som silke tilføjer drama og et strejf af romantik. Fordi soveværelset betragtes som et lavt trafikrum, kan du komme væk med disse mere dramatiske stoffer, som ikke nødvendigvis ville fungere i en stue.

Farve og mønster

Interessant nok, når det kommer til soveværelser, har folk en tendens til at være meget mere traditionelle i dette rum sammenlignet med andre. Måske er det fordi farver og mønstre til fed eller lys kan over-stimulere hjernen, når du forsøger at slappe af og klare dig selv til at sove. Eller måske er det fordi dette rum er det, der ofte, men ikke altid, deles af begge køn, så det er nødvendigt at finde en præferencebalance. Se mere på gardinbus på gardinbus

Se de bedste gardiner der er.

Farven og mønsteret du vælger vil også blive påvirket af indretningen allerede i rummet, inklusive dit sengetøj. Husk, det ændrer sig ofte, men gardinerne forbliver de samme, så du skal vælge et kig, der supplerer alle dine sengetøjsmuligheder.

Vi håber du har fundet disse oplysninger nyttige. Hvis du har brug for mere information om valg af de rigtige gardiner til enhver del af dit hjem, finder du alt, hvad du behøver at vide i vores hjælpsomme vejledning. Download din gratis kopi nu.