Hvad materiale er bedst for dit drivhus

har et drivhus
Spread the love

Dette kan virke som et forenklet spørgsmål, men funktion er virkelig den vigtigste faktor ved bestemmelsen af ​​drivhusets type og størrelse.

Et vedhæftet drivhus eller solrum er det rigtige valg, hvis du vil have et sted at læse og putter blandt potteplanter. For at starte frø, kan et fritstående polyethylenbelagt hulhus nok give dig alt, hvad du leder efter. Hvis dit mål er at få en næsten året rundt levering af friskgrønt og urter, vil du måske overveje en solkasse, der kræver lille eller ingen supplerende varme.

Kan du forestille dig selv at have en omfattende samling orkideer, formeringsbegonier og eksperimenterer med oleander og passiflora? I så fald vil du have et velisoleret drivhus af høj kvalitet, der kan reguleres året rundt med rindende vand, en strømkilde til ekstra lys, aktiv ventilation og masser af plads til udvidelse.

Udseende kan også være en vigtig overvejelse. Vil du være tilfreds med et polyethylenbøjlehus, eller er det vigtigt, at dit drivhus er en mere æstetisk tiltalende tilføjelse til dit hjem og dit landskab?

Se de forskellige drivhuse

Klima og beliggenhed er afgørende overvejelser. Et grundt drivhus er så populære i England, at deres klima er langt mere moderat end hvad de fleste af os skal klare her i USA. Drift af et drivhus i hele året rundt i Vermont eller Minnesota kræver normalt et isoleret fundament, termoruder, isolerende nuancer, begravet kraft og vandlinjer, og en seriøs økonomisk forpligtelse til opvarmning.

Om sommeren kan opretholdelse af et plantevenligt miljø kræve skygge klud, flere fans og et misting system. Men folk der har et drivhus, og har smagt fornøjelsen af ​​at være i stand til at stå op i deres egen varme, plantefyldte jungle, ville være hurtige at argumentere for, at fordelene opvejer udfordringerne.

Der er nu så mange virksomheder, der tilbyder så mange forskellige stilarter og prisklasser af drivhuse, at der er lille grund til at starte fra bunden til at designe dit eget. Undtagelsen herfra er, hvis du bygger et nyt hus, eller er bekymret for at integrere dit drivhus i arkitekturen i dit hjem. I dette tilfælde kan det være klogt at søge professionel rådgivning. Drivhuskasser kan være så udførlige som et byggepladsrum med tårne, eller lige så enkelt som en kasse med planer med noget hardware og en polyethylenrulle. Send til litteratur om alle drivhusaggregaterne, der interesserer dig. Kom på internettet. Spørg andre gartnere om deres oplevelser. Og sørg for at finde ud af, om leverandøren yder teknisk support.

Hvad er det du vil vælge af drivhuse

Fritstående eller vedhæftede

At have et drivhus tilsluttet rigtigt til dit hjem har mange fordele – især hvis du vil vokse året rundt. Du kan vandre ind og ud for at se, hvad der sker når som helst, dag eller nat, uanset vejret. Med dine planter så tæt på hånden er det lettere at huske om vanding og andre opgaver. Adgang til vand og elektricitet er også let. På solrige vinterdage kan et vedhæftet drivhus tilføje en betydelig mængde fri varme til dit hjem. Men vedhæftede drivhuse har også et par ulemper. Uden ordentlig udluftning og en måde at isolere drivhuset fra resten af ​​dit hus, kan det gøre dit hjem for varmt om sommeren og kan holde din ovn kører dag og nat om vinteren. Fritstående drivhus er normalt billigere end vedhæftede modeller, og er meget lettere at oprette. De kan placeres lige på jorden (selvom du har tænkt dig at opvarme drivhuset gennem vinteren, bør du overveje at isolere fundamentet ned til frostlinjen). Hvis du kun vil bruge dit drivhus sæsonmæssigt, vil en fritstående model være relativt ude af syne i “nedtiderne” i midvinters og midsommer. At få adgang til strøm og vand kan være relativt dyrt, og mange greenhouse gartnere kommer fint sammen med en forlængerledning og en haveslange.