Køkkenbordplade er smukke på mange måder

færdigbyggede køkkenbordplade

Sidste sommer renoverede vi vores køkken. Vi udførte alt arbejdet selv og købte IKEA-skabe og havde planlagt at købe tre solide køkkenbordplade i kvarts og få en anden til at installere dem. Dog fik vi et velrenommeret lokalt selskab til at citere disse for os, og at sige, at vi var chokeret over $ 8000-prisen var en underdrivelse. Vi tænkte over hvad vi ellers kunne gøre med de penge, og jeg konkluderede, at jeg ville prøve at lave nogle selv. Laminatbordplader er ikke så smukke som kvarts, men da jeg budgetterede det, arbejdede jeg ud, at jeg kunne lave alle tre køkkenbordplader fra bunden for mindre end $ 400! Vi er meget tilfredse med, hvordan de viste sig og endnu gladere, at vi sparede 95% på den oprindelige pris. Sådan gjorde jeg dem.

Vi kunne ikke købe den sædvanlige stil med færdigbyggede køkkenbordplade, fordi de kommer i en fast dybde, og vi havde en halvø, der var ekstra bred til at rumme en morgenmadsbar. Så jeg planlagde at fremstille dem alle fra bunden ved hjælp af to lag spånplade som bund og lag af laminat limet ned med kontaktlim. Dette var ikke meget effektivt, hvad angår laminatmaterialet – jeg havde brug for et helt 4 x 8 ‘ark til hver bordplade, fordi alle af dem var> 2’ dybe. De koster dog kun $ 70 hver fra den lokale hardwarebutik, så dette var ikke nogen big deal. Jeg købte 3 ark 3/4 “spånplade ($ 25 hver), fordi selv om de øverste ark skulle være hele, kunne bundlagene bestå af offcuts, fordi det kun behøver at være to lag tykke i kanterne. Jeg købte også en gallon kontaktsement og brugte noget trælim, jeg allerede havde.

Se hvad du skal vælge af de vigtigste bordplader

Værktøj

En laminattrimmer, som dybest set er en sød lille enhånds router med en skærebits. Skæringen blev udført med en cirkelsav med et nyt nyt blad beregnet til at skære laminatmaterialer og et stikksag til udskæringerne. Jeg brugte en fil til at afslutte hjørnerne, der ikke var 90 grader. Mine foldede krydsfiner savheste var også nyttige.

Dette trin er vigtigt og kan være udfordrende, hvis du ikke har lige vægge og 90 graders vinkler. Jeg havde en let (rektangulær) bordplade og to andre, der havde vinkler på dem. Før du begynder, skal du sørge for, at skabene alle er helt i vater.

Vi besluttede os for en rygsprøjt – vi kunne godt lide det rene look af køkkener uden dem. Vi ville have et overhæng på 1,5 “, så jeg målte bredden nøjagtigt og dybden lidt lang og monterede spånpladen på plads, så jeg kunne skrive bagkanten mod væggen. Denne kant blev beskåret med et stik, bordpladen blev genmonteret og forkanten markeret til 1,5 “. Eventuelle udskæringer blev også markeret her – jeg var nødt til at rumme en vask i den ene bordplade og en kogeplade i en anden.

Hvad er en god bordplade form

Marker skabets konturer nedenunder, så du kan placere udskæringerne med selvtillid (dræn og køkkenplader kommer med meget klare instruktioner om nøjagtigt, hvor store udskæringer skal være, du skal bare sørge for, at de er på det rigtige sted!). Skær forkanten ved hjælp af en cirkelsav med guide * og udskæringerne med en kombination af bore (for at få et starthul) og et stikksag.